Uitleg voor kinderen

Ik ben Kokkie en help graag kinderen. Daarom ben ik kinder- en jeugdtherapeut geworden. Een kinder- en jeugdtherapeut is iemand die tijdelijk meekijkt met jou en je ouders als het met jou even niet zo goed gaat of als je iets dwars zit. Ik praat en speel dan met jou, zodat jij uiteindelijk weer lekker in je vel komt te zitten.

Vaak is het zo dat je ouders zich zorgen over jou maken en mij dan bellen. Omdat ze zelf niet zo goed weten hoe ze jou het beste kunnen helpen, vragen ze mijn hulp. Ik heb dan een kennismakingsgesprek met je ouders en met jou, zodat jullie mij leren kennen en de spelkamer kunnen zien. We bekijken samen waarmee ik jou zou kunnen helpen. Als jullie daarna besluiten dat ik jullie mag helpen, dan spreken we af wanneer je bij mij kunt komen. Je komt steeds één uur bij mij. Wat we dan precies gaan doen, dat kan van alles zijn. We kunnen bijvoorbeeld muziek maken, spelletjes doen, knutselen of alleen maar kletsen.

Na een aantal keer praat ik weer met je ouders over hoe het met je gaat en hoe vaak je nog bij mij wilt komen. Ik spreek dan wel eerst met jou af wat ik wel en niet mag vertellen aan je ouders, want alles wat jij zegt en vertelt aan mij is privé! Als na een paar keer blijkt dat je weer helemaal goed in je vel zit en zelfstandig weer verder kunt, dan stoppen we natuurlijk. Als afsluiting praat ik nog één keer met je ouders en met jou en nemen we afscheid van elkaar.


Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!
Ga naar contactpagina

Platanenlaan 21
5507 ME  Veldhoven

(+31) 6 5100 1943
info@duimvoorjou.nl
NFG lidnummer: 8543
RBCZ licentienummer: 170677R
SKJ nummer: 140002027

Kvk nr.: 66542189
AGB praktijkcode: 90062567
AGB zorgverlenercode: 90103172