Kindertherapie

Wat is kindertherapie/jeugdtherapie

Kindertherapie/jeugdtherapie is het begeleiden van kinderen met sociaal-emotionele en/of gedragsproblemen en hun ouders. Deze vorm van complementaire hulpverlening is oplossingsgericht en kortdurend (ca. 10 sessies). Er wordt niet alleen gewerkt aan gedrag en vaardigheden, maar is er ook aandacht voor het zelfbeeld van het kind. Daarbij wordt integratief gezocht naar de oorzaak van het probleem. Bij een integrale aanpak staat het kind centraal en wordt zijn omgeving nauw betrokken. Hierdoor kan de kern van het probleem snel en effectief aangepakt worden. Kindertherapie is dus gericht op duurzame ontwikkeling en persoonlijke groei, het vergroten van balans en (mentale) veerkracht.

Omdat elk kind uniek is, zorgt Duim Voor Jou in Veldhoven ervoor dat er een persoonlijk passende begeleiding gegeven wordt. Hierbij wordt het kind en het probleem bekeken vanuit verschillende invalshoeken, namelijk:

  • Medisch: het onderzoeken van mogelijk medische oorzaken
  • Stress: het onderzoeken van de verhouding tussen draagkracht en draaglast
  • Gedrag: het onderzoeken van de omgeving die het gedrag veroorzaakt en/of in stand houdt
  • Cognitief: het onderzoeken van de beleving van het kind en zijn omgeving
  • Systemisch: het onderzoeken van de invloed van het gezin en school
  • Psycho-dynamisch: het onderzoeken van onbewuste, innerlijke conflicten

Kindertherapeut/jeugdtherapeut is een beschermd beroep en het opleidingsniveau is minimaal HBO. Een kinder- en jeugdtherapeut heeft minimaal drie jaar gestudeerd. Daarnaast is een kinder- en jeugdtherapeut ook in het bezit van een diploma Psychosociale Medische Basiskennis (PSBK) en wordt vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering. Een kinder- en jeugdtherapeut stelt geen diagnoses, maar zal daarvoor desgewenst doorverwijzen naar een kinderpsycholoog of orthopedagoog.


Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!
Ga naar contactpagina

Platanenlaan 21
5507 ME  Veldhoven

(+31) 6 5100 1943
info@duimvoorjou.nl
NFG lidnummer: 8543
RBCZ licentienummer: 170677R
SKJ nummer: 140002027

Kvk nr.: 66542189
AGB praktijkcode: 90062567
AGB zorgverlenercode: 90103172