Tijd voor jezelf

Neem jij wel eens tijd voor jezelf? Of ben je een ouder die het altijd druk heeft? Je werk en het huishouden nemen veel tijd van je in beslag. Ook wil je graag tijd en aandacht aan je kinderen besteden. Maar vaak ben je te moe en snel prikkelbaar. Je reageert kortaf als je kind vraagt of je even mee wilt spelen. Dit is eigenlijk niet wat je wilt. Wat kun je doen om dit patroon te doorbreken?

Kinderen hebben baat bij ontspannen ouders. Als je als ouder lekker in je vel zit, lukt het je beter om rustig te reageren. Je bent kalm en kunt je kind aandacht geven. Je luistert beter naar je kind en hebt tijd om lol te maken. Zo sta je in goed contact met je kind. Maar hoe word je een ontspannen ouder?

Hierbij geef ik je een aantal vragen die je je zelf mag stellen.

  1. Van welke momenten geniet ik het meest?
  2. Wanneer ben ik echt ontspannen?
  3. Waar krijg ik energie van?
  4. Hoe is mijn balans van geven en ontvangen?
  5. Wat zou ik vaker met mijn partner willen doen?
  6. Waarin ben ik te streng voor mijzelf?
  7. Wat doe ik goed als ouder?

Door deze vragen te beantwoorden krijg je als ouder meer inzicht in je eigen gedrag. Deze inzichten kunnen je helpen meer ruimte voor jezelf te maken, zodat je meer tot rust zult komen. Want als je als ouder ontspannen bent, heb je meer tijd en aandacht voor je kind. Je kunt rustiger reageren op verzoeken en emoties van je kind. Zo kan je kind ook makkelijker ontspannen. En het resultaat zal zijn dat je kind minder vaak en minder lang boos, verdrietig of angstig is.

Lukt dit je niet zo goed alleen? Duim Voor Jou, praktijk voor psychosociale kinder- en jeugdtherapie in Veldhoven, biedt persoonlijk passende hulp.

 

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!
Ga naar contactpagina

Platanenlaan 21
5507 ME  Veldhoven

(+31) 6 5100 1943
info@duimvoorjou.nl
NFG lidnummer: 8543
RBCZ licentienummer: 170677R
SKJ nummer: 140002027

Kvk nr.: 66542189
AGB praktijkcode: 90062567
AGB zorgverlenercode: 90103172