In goed contact met je kind

In goed contact met je kind blijven klinkt soms makkelijker dan het in de praktijk is. Ouders vinden dat ze in goed contact zijn met hun kind, maar vindt het kind dat zelf ook? Het kan zijn dat het kind zich niet begrepen voelt door zijn ouders en lastig gedrag gaat vertonen.

Een boos kind

Is je kind wel eens boos op jou, ouder? Dat is heel normaal en gezond. Er zijn dan dingen gebeurd of gezegd, waardoor hij of zij geraakt is. Maar soms komt het voor dat je kind heel váák of heel láng boos blijft. Er lijkt geen goed gesprek meer mogelijk te zijn. Wat doe je dan als ouder? Hoe zorg je dat je weer in gesprek en dus in verbinding komt met je kind? Een vaak gehoorde uitspraak van ouders is “Ik kan mijn kind niet meer bereiken.”

Tips

Enkele tips hierbij zijn:

  • Koppel het gedrag van je kind los van de identiteit van je kind. Bijvoorbeeld: “Jij vertoont lastig gedrag” in plaats van “Jij bent lastig”.
  • Het kan zijn dat je kind je spiegelt in iets wat jij nog mag leren. Dus doe als ouder aan zelfreflectie.
  • Ga ervan uit dat je kind een goede bedoeling heeft met zijn gedrag, ook al zie je die als ouder niet meteen.

Wil je meer tips? Duim Voor Jou helpt ouders om de verbinding met hun kind weer terug te krijgen. Je zult je kind weer gaan begrijpen en gesprekken kunnen weer op een prettige manier gaan verlopen zonder boosheid. Want als je kind weer gelukkig is, ben jij dat als ouder toch ook?

Loop niet te lang rond met dit probleem, maar pak het aan om erger te voorkomen! Je hoeft het niet alleen te doen. Neem contact op met Duim Voor Jou, praktijk voor psychosociale kinder- en jeugdtherapie in Veldhoven. Samen met jullie, ouders, ga ik kijken naar wat er nodig is en help ik jullie weer in goed contact met je kind.

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!
Ga naar contactpagina

Platanenlaan 21
5507 ME  Veldhoven

(+31) 6 5100 1943
info@duimvoorjou.nl
NFG lidnummer: 8543
RBCZ licentienummer: 170677R
SKJ nummer: 140002027

Kvk nr.: 66542189
AGB praktijkcode: 90062567
AGB zorgverlenercode: 90103172