Wandelen en coaching

Wandelen en coaching in de natuur kan een krachtige interventie zijn voor een cliënt. De cliënt komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Het letterlijk bewegen zorgt ervoor dat het lichaam endorfine opwekt. Dit hormoon maakt de cliënt alerter en laat hem beter nadenken en ideeën opdoen. Bewegen betekent ook dat hij lekkerder in zijn vel komt te zitten en dat het decor steeds verandert. Bovendien werkt de natuur ontspannend op lichaam en geest, wat sterk bijdraagt aan het krijgen van diepere inzichten en gevoelsbelevingen. Herinneringen komen makkelijker naar boven: hoe hij vroeger hutten bouwde, of hoe hij toen dennenappels verzamelde. Ook de weersveranderingen kunnen betekenis geven en je richting de oplossing van je probleem brengen. Bijkomend voordeel is verder dat cliënt en coach elkaar niet aan hoeven te kijken. Hierdoor kan de cliënt sneller in zichzelf keren en makkelijker tot inzichten en oplossingen komen.

Inzichten bij het wandelen

Verder geeft wandelen een gevoel van vrijheid en mogelijkheden. Welk richting kies je op kruising? Metaforen zijn in de natuur makkelijk te vinden. Immers: welk bospad zullen we nemen en wie bepaalt dit? Vertaald naar het heden: En welk pad kies je voor je opleiding en wie beslist dit? Het helpt de cliënt inzichten te geven in patronen, die zijn leven op dat moment beheersen. Door dit besef kan hij gaan nadenken of hij aan deze patronen wil vasthouden. Wil hij dit niet meer, dan kan hij een eerste stap zetten in het veranderingsproces.

Doordat je alles wat je in de natuur tegenkomt en ervaart in kunt zetten, kom je samen met je cliënt sneller tot de kern van diens probleem. Zijn creativiteit wordt enorm gestimuleerd, waardoor oplossingen makkelijk boven komen drijven.  Verder is een prettige bijkomstigheid van wandelen en coaching dat het lichaam dopamine en endorfine vrijmaakt, waardoor je lekker in je vel komt te zitten!

Past deze vorm van begeleiding precies bij jou? Neem dan contact op met Duim Voor Jou, praktijk voor psychosociale kinder- en jeugdtherapie in Veldhoven.

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!
Ga naar contactpagina

Platanenlaan 21
5507 ME  Veldhoven

(+31) 6 5100 1943
info@duimvoorjou.nl
NFG lidnummer: 8543
RBCZ licentienummer: 170677R
SKJ nummer: 140002027

Kvk nr.: 66542189
AGB praktijkcode: 90062567
AGB zorgverlenercode: 90103172